Q:
Produsele Vacaju sunt de post și vegane?

VACAJU:
Da, este unul dintre motivele pentru care am creat Vacaju, pentru a avea acces la produse vegane și gustoase.

Toate produsele Vacaju conțin doar ingrediente de origine vegetală. Nu folosim niciun ingredient de origine animală în făbricuța Vacaju, deci nu există risc de contaminare cu niciun aliment de origine animală.
Q:
Cum se păstrează produsele Vacaju?

VACAJU:
Toate produsele au nevoie să fie ținute la frigider, la temperaturi de 0-4 grade Celsius.
Q:
Care este termenul de valabilitate?
VACAJU:
Termenul de valabilitate variază în funcție de produs. Pentru Cioco termenul este de 3 săptămâni, Vanilie 4 săptămâni, iar Simplu 9 săptămâni înainte de desfacere. După deschidere, recomandăm consumul în 2-4 zile. Laptele este pasteurizat, la 86 de grade.

Cajurtul este raw (crud, nepreparat termic). Termenul de valabilitate este de patru săptămâni.
Q:
Vacaju este potrivit pentru copii?

VACAJU:
Copiii iubesc Vacaju. Este și preferatul părinților pentru că nu conține zahăr, ci este îndulcit cu curmale.
Q:
Produsele Vacaju conțin lapte sau gluten?

VACAJU:
Nu, 100% din produsele noastre nu conțin gluten sau lactate și nici nu folosim aceste ingrediente în făbricuța noastră, neexistând risc de contaminare.
Q:
De ce s-a separat laptele în sticlă?
VACAJU:
Produsele Vacaju nu conțin emulsifianți sau alte substanțe cu nume greu de pronunțat, de aceea separarea se produce la câteva minute după producție.

Toate tipurile de lapte vegetal se separă, deoarece particulele de nuci nu pot fi dizolvate complet, indiferent de cât de mici sunt. Este natural să observi că laptele vegetal de pe raft are două culori diferite. Însă, dacă după ce îl agiţi, acesta nu devine cremos, înseamnă că laptele nu mai este bun.
Q:
Produsele Vacaju conțin chimicale, potențiatori de arome, emulsifianți sau conservanți?
VACAJU:

Nu folosim ingrediente artificiale, chimice sau orice ingredient cu care nu m-aș simți confortabil să îmi hrănesc proprii copii.
Q:
Folosiți grăsimi adăugate în produsele Vacaju?
VACAJU:
Nu. Toate ingredientele pe care le folosim sunt organice, certificate ecologic, doar nuci de caju, curmale, semințe de floarea soarelui și sare de mare celtică.
Q:
De ce Vacaju este ambalat în sticlă?
VACAJU:
Sticla este un element foarte important pentru noi și pentru principiile pe baza cărora am creat Vacaju.

Vrem să fim sustenabili, aproape de mediu și de natură. Vă încurajez să returnați sticlele Vacaju la colaboratorii noștri. În București le puteți preda la: Ototo, Plantini, Coftale sau la sediul Vacaju pe strada Ion Urdăreanu nr. 32, sector 5, București.

Sticla are și beneficii pentru sănătate. În plus, avantajul recipientelor transparente din sticlă, în comparaţie cu cele de tip Tetra Pak sau plastic acoperit de folie, este acela că poţi vedea laptele pe care urmează să îl consumi.

Vacaju este întotdeauna cremos, omogen, niciodată transparent sau apos după ce îl agiţi, asta datorită faptului că folosim de 6 ori mai multe nuci de caju decât oricare alt producator de lapte vegetal de caju prezent pe piaţa din România.⠀
Q:
Produsele Vacaju sunt produse în România?
VACAJU:
Da! Și sunt mândră de asta. Produsele Vacaju sunt produse în mica noastră fabrică din București.